3 Ocak 2008 Perşembe

Gary Shapiro, Dünyanın En Büyük Tüketici Elektroniği Fuarı Ces ile İlgili Dünya'ya Bilgi Verdi / 2008 Yılı Teknolojileri Las Vegas'ta Görücüye Çıkacak

İSTANBUL - Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan ve 2008 teknolojilerinin sergileneceği Consumer Electronics Show (CES), ABD'nin eğlence merkezi Las Vegas kentinde 7-10 Ocak tarihleri arasında kapılarını açacak.
CES fuarını düzenleyen Consumer Electronics Association Başkanı Gary Shapiro, DÜNYA'ya yaptığı değerlendirmede, 1967'den beri düzenlenen fuarda uluslararası iş yapan profesyonellerin buluştuğunu, dünyanın en büyük markalarının en yeni ürünlerini yakından tanımak isteyenler için de fuarın son derece cazip fırsatlar sunduğunu söyledi.
ilk su geçirmez kamera ve kablosuz şarj cihazı
Hayatımızı değiştiren birçok yeniliğin CES fuarında sergileneceğini aktaran Shapiro, şu bilgileri verdi:
"Son 40 yıl içinde birçok teknoloji takipçisi VCR, CD çalarlar, DVD çalarlar, HDTV gibi teknolojilerle ilk kez CES fuarında tanıştı. CES'in en çarpıcı yönlerinden birisi de fuarda görücüye çıkan teknolojilerden hangisinin gelecekte fırtınalar koparacağını asla tahmin edememeniz. Dünyanın ilk su geçirmez kamerası, temizlik robotu ve dünyanın ilk kablosuz şarj cihazı gibi ürünler ise CES 2008'de tanıtılacaklardan sadece birkaçı."
İçerik ve teknoloji buluşması
Bu yılki CES fuarında kullanıcıları bekleyen bir diğer gelişmenin ise içerik ve teknolojinin içiçe geçmesi olarak nitelendiren Shapiro, aralarında Sony Pictures Television ve NBC gibi devlerin bulunduğu eğlence sektöründe faaliyet gösteren birçok şirketin ilk kez fuarın konuğu olacağını belirtti. Shapiro, şunları söyledi:
"Kullanıcılar teknoloji üretimi ile içerik sağlayıcılığın ne denli sıkı bir biçimde bir araya geldiğine şahit olacak. Teknolojik gelişmelerle ortaya çıkan taşınabilir cihazlarla içeriğin zaman ve mekandan bağımsız bir biçimde herkese ulaşabildiğni görmek için CES iyi bir fırsat olacak. Fuarda bu yıl ilk kez düzenlenecek aktivitelerden birisi de Content@CES olacak. Bu çerçevede içerik dağıtıcısı ve dijital eğlence içeriği sağlayıcısı şirketler de kullanıcıyla buluşacak."
HD ürünleri her standda olacak
Yüksek tanımlı (HD) ürünlerin fuarda hemen her standda boy göstereceğini söyleyen Shapiro, daha ince, daha büyük ekrana sahip ve yüksek kalitede görüntü sunan yeni HDTV'lerin fuarda olacağını aktardı. Kullanıcıların fuarda adeta bir HDTV patlamasıyla karşı karşıya kalacağını belirten Shapiro, şöyle konuştu:
"Yaptığımız pazar araştırmasına göre ABD'deki plazma pazarının 2007 yılı içinde yaklaşık yüzde 37 büyümesi bekleniyor. Bu büyümenin arkasında yatan temel sebep kullanıcıların 50 inç ve üzeri TV'lere yönelmesi. Bu arada plazmanın LCD gibi ciddi bir rakibi olduğunu ve daha küçük modeller arayanlara cazip geldiğini de hatırlatalım. Öte yandan yeni OLED teknolojisi de yavaş yavaş dikkat çekmeye başlıyor."
İş bağlantılarının merkezi
Fuarın pazara gelmekte olan son ürünler ve teknolojilerle ilgili iyi bir vitrin olmasıyla birlikte, son kullanıcıyı en yeni teknolojilerle buluşturması açısından da önem taşıdığını kaydeden Shapiro, şöyle devam etti:
"140 binden fazla katılımcının bulunduğu bu platform yöneticilere yeni iş bağlantıları kurma ve yeni yatırımlar yapmak üzere iş ortakları ile tanışma fırsatı veriyor. CES dışında oldukça zor bir araya gelebilecek bu denli yüksek sayıda katılımcıdan her biri fuar süresince ortalama 12 toplantıya katılıyor. Bu da yeni iş ortakları ile tanışma şansını artırıyor."
Açılışı, Bill Gates yapacak
Açılış konuşmasını Microsoft'un kurucusu ve baş yazılımcısı Bill Gates'in yapacağı fuara, bu yıl da yine birçok dev şirketin zirvesinde yer alan isimler katılacak. Bunlar arasında Panasonic'in Başkanı Toshihiro Sakamoto, Intel'in CEO'su Paul Otellini, Comcast'in CEO'su Brian Roberts ve General Motors'un CEO'su Rick Wagoner yer alıyor. Ayrıca Yahoo, Best Buy, Circuit City ve Gome gibi dünya devlerinin üst düzey yöneticileri de fuardaki konferanslara katılacak.
Öte yandan her üç CES ziyaretçisinden biri CEO, şirket sahibi, yönetim kurulu başkanı, genel müdür gibi mevkiilerde bulunan üst düzey yönetici oluyor. 2007 yılındaki CES fuarı yaklaşık 13 bin üst düzey yöneticiyi ağırladı.
Türkiye'den sadece Vestel katılıyor
Tüketici elektroniği fuarı CES 2008'e Türkiye'den bir tek Vestel katılıyor. 1 no'lu salonda 112 metrekarelik bir stand ile yer alacak olan Vestel, yüksek çözünürlüklü LCD ve plazma TV'lerini, taşınabilir bilgisayarlarını, interaktif otel TV'yi ve dijital tüketici ürünlerini sergileyecek. Vestel böylece tüm dünyaya Türk mühendislerinin tasarladığı ürünlerini tanıtma fırsatı elde edecek

Hiç yorum yok: